Om 'Webkameraer i Norge'

Innledning

Webkameraer i Norge er en oversikt over webkameraer som er utendørs eller viser offentlige plasser i Norge. Dette er bare en oversikt, og ingen kameraer drives av oss. Webstedet drives på privat, frivillig basis og tar ikke betaling, hverken for å legge kameraer inn i oversikten eller for å søke dem frem og se på dem.

Bakgrunn

Webstedet startet sin virksomhet allerede i 1996, da grunnlegger Tim Jackson først ble interessert i alt som hadde med Norge å gjøre, og begynte å se etter webkameraer i Norge. Han fant raskt "tomwo's" forlengst "døde" "ABC Live Kameraer", som var en liste med omtrent 15 webkameraer. Noen av lenkene var uaktuelle, og Tim hadde funnet noen flere, så han laget en liten webside for seg selv, hvor han la inn alle webkameraene han visste om.

Etter en tid hadde listen vokst sterkt, så en gang i 1998 fant Tim ut at den trolig ville være av interesse for andre, og la den ut på weben slik at alle kunne finne den. Webstedet, til å begynne med bare en enkelt side, flyttet rundt til flere stedet på weben, og vokste en eller annen gang fra en enkelt side til den nå så velkjente frames-baserte layouten som tillater rask visning av mange kameraer. Antallet kameraer fortsatte å vokse, men webstedet fikk bare et begrenset antall treff frem mot slutten av 2000 da Tim forstod at den var i ferd med å bli for stor til å håndteres. I november 2000 bygde han et helt nytt database-drevet websted og ga det en nye adresse - http://webcam.no.eu.org/ . Etter bare noen få uker fikk webstedet tusenvis av treff.

Etter et år med stadig vekst med hensyn til både besøkende og antall kameraer, begynte Tim å planlegge et helt nytt websted som kunne gi mere - nye funksjoner, bedre design og totalt sett et mer profesjonelt websted. Etter mange måneders arbeid kan du nå se resultatet. Tim håper at dette webstedet, lansert i juni 2002, vil bli enda mer suksessfylt og gi både ham og andre lett og enkel tilgang til bilder fra hele Norge.

Om dette webstedet - ©2000-2024 Tim Jackson - Personvernpolitkk